Inloggen vrijwilligers en leden: Weedo.nu
Over

Manege Bartels, thuisbasis van Hippische Vereniging De Heemruiters, is een fantastische paardensport accommodatie bekend van verschillende hippische evenementen zoals de Sallandse Ruiterdagen en het Nationaal Indoor Salland. Het gehele complex is in de loop der jaren opgebouwd door eigen leden en vrijwilligers. Beheer en onderhoud van de gehele accommodatie is ondergebracht bij Stichting Manege Bartels (SMB). Door vrijwilligers wordt wekelijks veel aandacht besteed aan het onderhoud van de gebouwen met daarin Agterberg-bodems en het terrein. In twee hallen hebben wij een rijbaan gesitueerd van 20×40 meter en van 25×80 meter. De accommodatie beschikt verder over een grote gezellige kantine, overdekte parkeergelegenheid, VIP ruimtes en een grote ontvangstruimte/eetcafe.

Voor allerlei intern en extern georganiseerde evenementen zijn er veel mogelijkheden voor de verzorging van horeca activieiteiten inclusief de catering/restaurant functie vanuit onze beide keukens. Naast het beoefenen van de paardensport, georginseerd door de eigen vereniging of evenementen stichting SRD wordt deze accommodatie namelijk ook verhuurd aan andere verenigingen en stichtingen voor het organiseren van allerlei grotere evenementen. Hierbij moet u o.a. denken aan een veiling van Friese paarden en stamboek keuringen van shetlanders en allerlei vleesveerassen.

Hippische Vereniging De Heemruiters bestaat ondertussen alweer ruim 60 jaar en kent een afdeling paarden en pony’s. Er worden verenigingslessen verzorgt onder professionele begeleiding van gediplomeerde instructeurs als onderdeel van het instructieplan van De Heemruiters en onder het Veiligheidscertificaat Veilige Paardensport. Vanuit de vereniging wordt elke winterseizoen, vanaf begin oktober tot eind maart, wekelijks een ander trainings springparcours in onze grote hal opgesteld. Naast het gebruik in onze lessen is deze trainingsfaciliteit elke dinsdag en woensdag af te huren door ruiters van buiten.

Op deze site vinden leden en vrijwilligers, maar ook gasten allerlei informatie over Manege Bartels, HV De Heemruiters, onze grote hippische evenementen en trainingsfaciliteiten.

Bent u geinterresseerd om vrijwilligerswerk bij ons te komen doen dan kunt u contact opnemen via [email protected] voor vragen of een vrijblijvend gesprek op locatie.

Kom gerust eens een kijkje nemen, u bent van harte welkom!