Nieuws | Manege Bartels
Nieuws | Manege Bartels

De finales zijn begonnen. De hindernissen staan huizenhoog, de pony's, ruiters en amazones knallen over de hindernissen heen. Het publiek is muisstil en sfeer is gezellig. De extra prijzen van HORKA staan klaar. Maar eerst nog onze felicitaties aan de winnaars van de rubrieken van vandaag.

Rubriek 22 is gewonnen door Chloe in het Veld
Rubriek 23 is gewonnen door Esme Ekkelkamp
Rubriek 24 is gewonnen door Lars Wigger

foto van Sallandse Ruiterdagen Marienheem.

Finale avond Sallandse Ruiterdagen pony's spannender dan ooit.

Vandaag werd rond de klok van vier uur de finale van de categorie C/D/E klasse M en Z/ZZ verreden. In de barrage waar 8 combinaties zich voor geplaatst hadden, wisten er twee foutloos te blijven. Chloe in het Veld versloeg daarbij uiteindelijk Ton Gerwilmer door bjna vier seconden sneller te rijden.

Na deze finale maakten de combinaties van de categorie A/B/C klasse L zich op voor hun finale. Frank Zaalberg bleef koel en wist zijn pony Cindy uitermate effectief door het barrageparcours heen te sturen (www.ruiterdagen.nl). Kas Gorter besloot alles op alles te zetten en de kortste lijnen mogelijk te rijden, maar moest uiteindelijk twee seconden toegeven op Frank Zaalberg.

De categorie D/E klasse B/L kende maar liefst 28 finalisten, waarvan er in het eerste parcours 13 foutloos wisten te blijven. Maud Hanse wist haar pony, Country Boy ondanks zijn drukke karakter foutloos door de barrage heen te loodsen in een zeer snelle tijd (33,94). Het scheelde maar negen honderdste seconden met de nummer twee, Else Waayer.

Het bestuur en de vrijwilligers van de Sallandse Ruiterdagen feliciteren de drie Gouden Aar winnaars/winnaressen.
Bedankt voor jullie deelname en (wie weet) tot volgend jaar!

Maud Hanse
Frank Zaalberg
Chloe in het Veld

Met dank aan Jeroen Spoolder voor de foto's.

foto van Sallandse Ruiterdagen Marienheem.
foto van Sallandse Ruiterdagen Marienheem.
foto van Sallandse Ruiterdagen Marienheem.