Trouwe deelnemers

De ruiterdagen kennen vele trouwe deelnemers, ruiters en amazones die wij al jaren soms zelfs tientallen jaren terugzien aan de start. Jos Koershuis is er daar één van. Niet alleen start hij bijna ieder jaar, vaak haalt hij ook de finale.  Sterker nog, in die finale doet hij het ook vaak erg goed. In 2015 won hij zelfs de Gouden Aar tijdens de L finale.

 

Spanning en sensatie

Wat Jos in ieder geval zeker kan is de spanning opvoeren. Ook vandaag liet hij dat weer zien. Tijdens het eerste parcours moest hij het doen met 12 strafpunten en waar een ander misschien zou twijfelen in het tweede parcours van vandaag, liet Jos Koerhuis zich van zijn allerbeste en snelste kant zien. Al redelijk vroeg ging hij aan de leiding tijdens het progressieve parcours. Hij liet alle balken liggen, behaalde daardoor de volle 36 punten en dat alles binnen een tijd van: 45.94 seconde. Ondanks vele dappere pogingen kwam er niemand meer in de buurt van deze tijd. Jan Diepman en Steven Veldhuis reden wel met ieder twee paarden ook foutloos.

Finale

Of het genoeg is voor een finale plek zullen wij pas later deze week weten. Op dit moment staat hij tweede reserve.  Een aantal andere trouwe deelnemers gaan wij al wel zeker terug zien in de finale. Zij zullen zeker voor net zoveel spanning zorgen.