Nieuws | Manege Bartels
Nieuws | Manege Bartels

Voor de finale van de categorie C/D/E/ klasse M/Z/ZZ melden zich 13 combinaties bij de start, waarvan er zes de eerste ronde foutloos wisten te blijven. Vervolgens was er een spannende barrage, waarbij uiteindelijk Janine Kempers met haar pony Orchid’s Yacumo één seconde sneller wist te eindigen dan de nummer twee Tania van Leeuwen.

Voor de finale van de categorie A/B/C klasse B/L kwamen er 14 combinaties aan de start. Er bleven in de eerste ronde zeven combinaties foutloos. In de barrage werden veel risico’s genomen door de ruiters en amazones, waardoor niet iedereen foutloos wist te blijven. Het werd een zeer spannende strijd, waarbij Frank Zaalberg voor eigen publiek bijna wist te winnen, maar in Nick Nanning zijn betere moest erkennen. Nick werd met zijn pony Spirit eerste in een tijd van 30,40.

Voor de finale van de categorie D/E klasse B/L haalden maar liefst 34 combinaties hun pony van stal. Twintig combinaties wisten de eerste ronde foutloos te blijven. Helaas kan er maar één de finale winnen en dat was Maaike Feenstra van de Tjongerruiters, zij was drie seconde sneller dan de nummer twee. De hoogst geëindigde Heemruiters was Lisa Tijhuis zij mocht de vijfde prijs in ontvangst nemen.