MMB - Algemeen | Manege Bartels
MMB - Algemeen | Manege Bartels

Begin 2014 werd Manege Mans Bartels (MMB) aan de Raamsweg 12a in Mariënheem overgenomen door Hippische Vereniging de Heemruiters. Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren en één ding is zeker: Manege Mans Bartels heeft met veel elan en enthousiasme koers gezet richting de toekomst. Onder de vleugels van HV de Heemruiters met al zijn mogelijkheden zijn we van plan MMB verder uit te bouwen.

Tijdens een zonnige en zeer geslaagde Open Dag op 12 april 2014 werd er afscheid genomen van Mans en Aaltje Bartels en hebben we veel belangstellenden in MMB mogen begroeten.

De nieuwe beheerder is Alfons Heetkamp, een paardenman in hart en nieren en met een groot hart voor de jeugd. Zijn missie: “Kinderen vertrouwd laten worden met pony’s en ze de basis dingen leren. "Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat kinderen vanaf het begin veel in aanraking komen met pony’s en geleerd wordt hoe je moet op- en afzadelen. Dat is voor kleine pony’s hetzelfde als voor een groot paard. Er is een bepaalde handigheid in het opzetten van een hoofdstel die ook professionele ruiters met grote paarden gebruiken. Als kids dat eenmaal goed leren, kennen ze dat voor eens en altijd. Met deze basis handigheid kunnen ze ook later het grootste paard een hoofdstel opzetten.”

Hiermee vormt Manege Mans Bartels de basis van HV de Heemruiters en worden beginnende ruiters de liefde voor en kennis over het paard bijgebracht. En dat alles onder professionele begeleiding van gediplomeerde instructeurs onder het Veiligheidscertificaat Veilige Paardensport. Doordat MMB nu deel uitmaakt van HV de Heemruiters zijn ook faciliteiten als de grote en kleine wedstrijdhal, buitenpiste, horeca en parkeergelegenheid van Manege Bartels binnen bereik. Daarnaast krijgen ruiters van Manege Mans Bartels als buitengewoon lid van HV de Heemruiters nu ook de mogelijkheid deel te nemen aan bijvoorbeeld de Clubkampioenschappen en betrokken te worden bij evenementen als de Sallandse Ruiterdagen en de Internationale springwedstrijd CSI Salland met deelname van verschillende wereldtoppers.

Afgelopen jaren werden al de MMB manegehal en stallen vernieuwd en zijn er meerdere gras- en zandpaddocks en een longeercirkel aangelegd. Daarnaast werd de manegehal voorzien van een moderne eb- en vloedbodem. Ook werd het gehele erf opgeruimd en opnieuw ingericht. Ook de herinrichting van de oude loods is afgerond en hierin zijn 5 grote paardeboxen gebouwd. Met het aanbrengen van een serie lichtstroken in het dak is het ondertussen weer een mooi en licht verblijf voor paarden geworden.

Heeft u interesse om uw paard of pony hier te stallen dan kunt u contact opnemen met de beheerder van MMB voor een vrijblijvende afspraak op lokatie.

De toekomst ziet er wat betreft MMB zonnig uit en er staat nog veel op stapel. In 2019 hopen we een nieuwe kleine en gezellige kantine te realiseren met uitzicht op de rijbak.