MMB - Historie | Manege Bartels
MMB - Historie | Manege Bartels

Manege Mans Bartels is ongeveer 55 jaar geleden ontstaan vanuit een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen en natuurlijk paarden. In die tijd begon Mans Bartels met het geven van paard- en ponyrijlessen. Eerst op een akker, vervolgens in een buitenrijbaan. Rond de jaren tachtig is de binnenmanege gebouwd.

Tijdens de autoloze zondagen moest Mans met de huifkar gasten ophalen en wegbrengen van en naar Raalte en Mariënheem. Zo is Manege Mans Bartels naast het lesgeven begonnen met het het verhuren van huifkarren. Momenteel is het mogelijk om huifkartochten te maken in de prachtige omgeving van Manege Bartels. Ook een leuk idee voor een feest!

Manege Mans Bartels is van vijf paarden en pony's in de jaren vijftig, uitgegroeid tot een manege met ongeveer 35 paarden en pony's. Manege Mans Bartels is een leuke en gezellige manege waar menig kind en volwassene heeft leren paardrijden. Wij organiseren manegelessen voor beginnende en gevorderde ruiters en amazones. Daarnaast is het ook mogelijk om buitenritten of een huifkartocht te maken. Neem hiervoor contact op met de beheerder van Manege Mans Bartels.

Zondag 2 februari 2014 was een bijzondere dag aangezien Mans Bartels toen formeel zijn activiteiten heeft overgedragen. Manege Mans Bartels maakt voortaan deel uit van Hippische Vereniging De Heemruiters! Om dit te vieren heeft een aantal vrienden van MMB een spelletjesdag georganiseerd. Een super initiatief dat aantoont dat Manege Mans Bartels bij velen in het hart zit. De Heemruiters willen hier een duidelijk vervolg aan geven: In de geest van Mans, voorbereid op de toekomst. Wij gaan ons uiterste best doen Manege Mans Bartels florerend, inspirerend en laagdrempelig te maken en te houden. Daarbij weten we ons gesteund door de mogelijkheden en faciliteiten van De Heemruiters en Manege Bartels. Het zal tijd en energie kosten, maar ons uiteindelijke doel is een sterke hippische vereniging waar een ieder zijn of haar plekje vindt.